Följ med till AAAS 2015

Den stora vetenskapskonferensen AAAS är populär både bland forskare och journalister. Det är en arena där den senaste forskningen presenteras och idéer utbyts tvärvetenskapligt. I år hålls konferensen i kaliforniska San José 12-16 februari och jag åker dit för första gången. Jag ska skriva några artiklar, men också livebevaka konferensen för forskning.se.

Det vi kallar livebevakning ser jag som ett troligt framtidsspår för journalistiken. Det handlar om kollektiv rapportering i realtid. Folk på plats, experter och andra intresserade skapar tillsammans med journalisten informationsflödet och analysen.

Detta kollektiva flöde kommer att utvecklas när informationssortering med hjälp av svag AI och nya gränssnitt i form av wearables (bärbara internetuppkopplade prylar och plagg) som till exempel Google Glass blir mer användbart.

Jag ska försöka hålla igång med de knoppande digitala verktyg som står till buds i dag och bjuda på en berättelse från forskningens frontlinjer. Jättekul om du följer bevakningen och deltar med ditt kunnande, din tolkning eller dina frågor. Vill du vara säker på att nå fram under de här dagarna så twittra direkt till @rymdenidag.

Till Livebevakningen på Forskning.se/AAAS

Författare: Dag Kättström

Vetenskapsjournalist