Jaha, nähä

Nu funkade inte min rutin för att samla länkar under dagen och sedan publicera dem. Något har gått snett och det gör det med viss regelbundenhet. Jag borde således lära mig av Rymdbolaget hur man testar och testar igen och avvisar felkällor, men det tänker jag inte göra för felsökning kostar för mycket tid och jag har inte den budgeten.

Tur att det räckte för Rymdbolaget och Dneprgänget för de har ju lyckats med Prismauppsändningen och här är den gamla kommentaren om detta:

Perfekt uppsändning av Prismasatelliterna
Grattis! Hoppas det festades ordentligt på Hard Rock Café i Stockholm och att även de ansvariga på mission control i Solna fick lite champagne. Det är dock anmärkningsvärt tyst i svenska mainstream-medier om den här speciella händelsen. Inget på sajterna (förutom sr), inte ens en notis i tidningen dagen efter! Något har gått snett här. Att inget bildmaterial från Ryssland funnits tillgängligt är kanske ett problem ur den synpunkten.

En annan länk handlade om Keplerteleskopet som sköljer 750 nya exoplaneter över oss. Kosmos tycks kunna vara oändligt spännande:

750 Planetary Candidates from Kepler

Nytt försök i morgon.

Författare: Dag Kättström

Vetenskapsjournalist