Roligt med radio

vv-loggaJag har startat en podcast (alltså ett slags radiokanal på internet). Den finns på veckansvetenskap.se och har den orimliga ambitionen att en gång i veckan fungera som en underhållande, nyhetsbaserad kanal för alla som vill ha lite wow-faktor i livet och dessutom få sig serverat veckans viktigaste vetenskapsnyheter.

För länge sen jobbade jag på lokalradiostationer och har faktiskt suttit och klippt inslag med rullbandspelare (sax och tejp!). Nu kan jag sitta vid datorn och på några minuter göra produktioner som tog timmar då. Men det är lika roligt.

Roligare. För möjligen att göra och publicera en helt egen podcast innebär att jag bestämmer själv. Senast det hände var på journalisthögskolan när jag gjorde en helt okej intervju med miljöforskare om avgaserna i Göteborg och sen kom hem och mixade sönder det så totalt att det blev en Sisters of Mercy-baserad ljudinstallation med loopade domedagsmeningar. Ingen fattade nånting.

Nu ska jag lägga band på kreativiteten. Jag siktar någonstans mellan Sveriges Radio och kvällstidningarna, med ett tilltal som är angeläget och inspirerande, med ett innehåll som är sammanfattande och korrekt. Och jag håller på så länge som det är roligt.

Kul om du lyssnar och välkommen med kommentarer och idéer.

Författare: Dag Kättström

Vetenskapsjournalist