Börja spela tennis

Är det så att du funderar på att börja spela tennis? Det är en sport som är riktigt skoj samt att den ger även en bra träning. För att komma igång att spela tennis, så är det bra att gå med i en tennisklubb. Då kan du ta nybörjarlektioner med en tränare. Det kan vara bra att även köpa dig ett bra tennisrack. Du kan kolla in bra sådana på Bästa Produkterna. Utöver ett tennisracket så kan det ju även vara bra att satsa på ett gäng med tennisbollar.

Bra saker att ha då du spelar tennis

Ett tennisracket och tennisbollar är ju ett måste. Sedan är det viktigt att du har bra skor på fötterna. De ska vara bekväma samt att de bör inte vara av en sort som kan förstöra underlaget.

Tennisracket finns idag i flera storlekar, flera prisklasser, olika vikt med mera. Det kan vara värt att testa på olika, för att känna av hur de känns.  

I början kan du ha dina vanliga kläder, som du annars tränar i. Ska du tävla så finns det en del regler kring vad du ska ha på dig.

En annan sak som är bra att veta, om tennisbollar, det är att det finns regler kring dessa med. Dessa regler har tagits fram av av IFT, Internationella Tennisförbundet. De får ha en diameter på 65,4–73 mm, de ska väga mellan 56–59,4 gram samt att de ska studsa 135–147 cm i betonggolv efter blivit släppta från 254 cm.

26 Jul 2022