Har du behov av en mekanisk verkstad?

Är du ute efter en bra mekanisk verkstad? Hos Axido kan du hitta just det. Läs mer om dem här. Det är ju skillnad på en vanlig verkstad och en mekanisk verkstad. Den största skillnaden mellan dem, det är att en mekanisk verkstad utnyttjar och använder maskiner av olika typer i sitt arbete på verkstaden. Ofta är det olika typer av CNC maskiner som används och de som arbetar med dessa maskiner är då  personer som gått speciella utbildningar och har fått certifikat för att kunna använda sig av dem. En mycket vanlig arbetsuppgift på en mekanisk verkstad är CNS-operatör, vilket innebär precisionsarbete på vissa verkstadsarbetsuppgifter.

Vad kan en mekanisk verkstad göra för dig?

Det som en mekanisk verkstad sysslar med, det är olika typer av arbeten. Det handlar bland annat skärande bearbetning. Det av olika material. De kan även tillverka olika delar så väl som små detaljer. Ofta är det små detaljer som behövs i andra maskiner eller inom andra industrier. Det kan vara kugghjul, styckesdelar och mycket mer.

När det gäller krav på standard och miljö inom mekanisk tillverkning så är den hög och även kraven på både certifiering och säkerhet har ökat.

Kraven som finns på vanliga verkstäder är oftast inte lika höga som på de mekaniska. På en verkstad jobbar man ofta med att från grunden tillverka olika produkter.

Mekaniska verkstäder och vanliga verkstäder finns att runt om hela Sverige. Det gör att det är lätt att hitta den verkstad som kan uppfylla det behov du har.

24 Jun 2021